2024. május 7. - Gizella

Nem tárgyalják a tűzoltóparancsnok fegyelmi ügyét

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki közgyűlésén úgy döntött, nem veszi napirendre a Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok elleni fegyelmi vizsgálat ügyét.
2009. október 29. csütörtök 12:09 - HírExtra
Danielisz Béla, a közgyűlés városrendészeti bizottságának elnöke az MTI-nek úgy fogalmazott: a döntést "én úgy fogom fel, hogy a közgyűlés azt üzente az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, hogy el a kezekkel a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságtól!".

Mint mondta, véleménye szerint a közgyűlés döntése gesztus Bende Péternek.
Úgy vélekedett, jobb lett volna, ha napirendre veszik a kérdést, és az ülésen mondják el, hogy nem értenek egyet a fegyelmi kezdeményezésével.

Az MTI kedden számolt be arról, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, Tatár Attila fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok ellen a szeptemberi, Hajcsár úti tűzoltás közben történt esetleges áramütés miatt.

A rákosrendezői pályaudvaron még szeptember 11-én kigyulladt egy ötszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete, s amikor oltás közben a tűzoltók alumínium létrájukat az épület bádogtetejéhez illesztették, egy kis bizsergést éreztek a karjukban. Ezért öt tűzoltót áramütés gyanújával vizsgálatra kórházba szállítottak. A sérülés gyanúja miatt Tatár Attila, az OKF főigazgatója azonnali és teljes körű vizsgálatot rendelt el a fővárosi tűzoltóságnál, amely fegyelmi eljárás kezdeményezésével zárult.

Az eljárás lefolytatására a Fővárosi Közgyűlés által kijelölt bizottság jogosult.
A Hajcsár úti esettel kapcsolatban a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságnál elrendelt belső vizsgálat azt állapította meg, hogy az oltás során sem szakmai hiba, sem mulasztás nem történt, a kárfelszámolást szakszerűen végezték a tűzoltók és a parancsnokok, ezért véleményük szerint nincs alapja az OKF vizsgálatának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

mszpbarat
2009. október 29. 17:28
Ez egy tisztán politikai ügy! Miután a tűzoltóparancsnokot az MSZP-s bizottsági elnök támogatja, s a parancsnok elkötelezett lehet a kormánypárt iránt, így a jobboldali erők megpróbálják kikezdeni. Jó lesz felkészülni az MSZP-hez kötődő szakemberek megvédésére!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását