2024. május 5. - Györgyi

Fidesz a használtbuszok ellen

A közgyűlési döntés felfüggesztésére és a BKV használtbusz-beszerzésének leállíttatására szólította fel a főpolgármestert Wintermantel Zsolt fideszes fővárosi képviselő pénteken Budapesten.
2008. február 8. péntek 15:41 - Hírextra
Wintermantel Zsolt szerint Demszky Gábor (SZDSZ) "időhúzásra, maszatolásra játszik", mivel a vitatott használtbusz-tender kivizsgálásával Hagyó Miklós (MSZP)főpolgármester-helyettest bízta meg, aki eleve felelős a területért.

A fideszes képviselő felidézte, hogy a Fővárosi Önkormányzat városüzemeltetési bizottságának január 30-i ülésén Balogh Zsolt, a BKV műszaki vezérigazgató-helyettese azt mondta: egy új autóbusz árának 30-50 százalékáért - körülbelül 36 millió forintért - lehet hozzájutni egy használt buszhoz, a BKV tenderére egyedüliként jelentkező cég azonban 48 millió forintért kínálja a genfi csuklós Volvókat.
A BKV 84 darab ilyen - a fideszes képviselő által "mutyibusznak" nevezett - autóbusz beszerzését tervezi, így a különbség több mint egymilliárd forint.

"Ilyen körülmények között bűn ezeket a buszokat megvásárolni" - mondta a képviselő, aki szerint a közgyűlési döntés felfüggesztése és a tender leállíttatása után a felelősség megállapításának és a következtetések levonásának kell következnie.

Wintermantel Zsolt kérdésre válaszolva azt mondta: ha a főváros "el akarja mismásolni" az ügyet, a Fidesz maga fog a bírósághoz fordulni.

Regőczi Miklós, a Budapesti Közlekedési Zrt. kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettese a napokban az MTI-nek elmondta: a szóban forgó Volvo busz ára tavaly több mint 80 millió forint volt újonnan.

"A közbeszerzés még tart, de az ajánlati ár jelenleg kevesebb mint 50 millió forint, tehát 30 százalékos kedvezményt már elértünk, és azon dolgozunk, hogy ez a kedvezmény még nagyobb legyen" - tette hozzá Regőczi Miklós.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását