2024. június 17. - Laura, Alida

Hazánk támogatja a terror elleni fellépéseket

A Magyarország a vonatkozó európai uniós irányelvekkel és NATO-vállalásokkal összhangban támogatásáról biztosítja az afganisztáni és a pakisztáni kormánynak a terrorizmus ellen, a két ország stabilitása és demokratikus fejlődése érdekében tett lépéseit.
2009. október 29. csütörtök 17:50 - HírExtra
A szaktárca a közleményben részvétét fejezi ki a szerdai merényletek során életüket vesztett áldozatok hozzátartozóinak.

A Külügyminisztérium minden terrorakciót embertelen, semmivel sem igazolható és elítélendő tettnek minősít. "Meggyőződésünk, hogy a Kabulban elkövetett merénylet nem hátráltathatja az afganisztáni elnökválasztás november 7-re kiírt második fordulójának előkészítését és lebonyolítását. Egyúttal bízunk benne, hogy a Pakisztánban az elmúlt hetekben tapasztalható merényletsorozat nem gátolja meg a kormányzat és a hadsereg által a szélsőségesek ellen tett intézkedések sikerét" - olvasható a dokumentumban.

A Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült a kabuli ENSZ-vendégház ellen október 28-án elkövetett, összesen kilenc fő - köztük öt külföldi ENSZ-alkalmazott - életét követelt támadásról, melyért a tálib mozgalom vállalta a felelősséget.

Hasonló döbbenettel értesültek a Pakisztán Északnyugati határtartományának fővárosában, Peshawarban aznap elkövetett, több mint 100 halálos áldozattal és több száz sebesülttel járó öngyilkos merényletről, mely az elmúlt hetekben Pakisztán-szerte elkövetett, kétszáznál is több halálos áldozatot követelt merényletsorozat újabb szomorú epizódja - írták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását