2021. november 28. - Stefánia

Nyílt levél Orbánnak

Balogh Gyula nyílt levéllel kereste meg Orbán Viktort
2008. szeptember 3. szerda 15:54 - Hírextra
Tisztelt Elnök Úr!

Bizonyára Ön is hallott arról a szégyenteljes paktumról, amelyet almaügyben az FVM miniszter kötött - az almatermelők egy részének és a magyar feldolgozók rovására - az Agrana multinacionális cég elnökével. A paktum lényege az, hogy az Agrana Magyarországon működő almafeldolgozó üzemei 9 eurocentet fizetnek az ipari alma kilójáért akkor, amikor a világpiacon a sűrítmény ár 5-6 eurocentes almafelvásárlást tesz lehetővé. Mi nem kutatjuk, hogy az Agrana miért vállal be másfél-két milliárd forintnyi termelési veszteséget, de gondolom Ön is kétli, hogy egy multi ezt ellenszolgáltatás nélkül megtegye. Sajnos az aljas háttéralku - legyen bármi az ára - nem oldja meg az almaágazat válságát. A magyar almafeldolgozók a Gráf-Agrana paktumot diszkriminatívnak, inkorrektnek és a Versenyhivatal szabályzatával ellentétesnek tartják, ugyanis az jogtalan előnyben részesíti az Agranát, valamint az oda beszállító 140 ezer tonna almával rendelkező termelőket. Persze ez az "összeesküvés" nem jöhetett volna létre a Fidesz országgyűlési képviselőinek segítsége nélkül. Beláthatatlan következményekkel jár majd, ha a kialakult piaci helyzet miatt a magyar tulajdonú üzemek nem kezdhetik el feldolgozni azt a kb. 200-250 ezer tonna almát, amely a paktumból következően elrohad az almásokban. Úgy tűnik csak az a gazda a jó gazda, aki a multinacionális cégekkel szerződött, a többi pedig kivághatja a fáját és minél hamarabb eladhatja a földjét. Jelen pillanatban ezt támogatják Dr. Tilki, Seszták és Czomba Fidesz-honatyák Jakab és Budai MAGOSZ-vezérekkel karöltve. Akik nem beszélnek a magyar feldolgozók azon ajánlatáról, amely lehetővé tette volna termelők számára a 30 forintos felvásárlási árat. Igaz, ezzel nem lehetett volna a magyar tulajdonú feldolgozókat és termelők tömegét kivégezni, ezért le is söpörték az asztalról. Jakab úr szokásos hazugságaival ellentétben, ráadásul mindegyik tárgyalófél - lett légyen multi vagy magyar - egyszerre hagyta el a tegnapi tárgyalótermet, senki nem állt fel előbb.

A Fidesznek nem lehet célja az almatermelő gazdák 50 százalékának ellehetetlenítése és becsapása. A Fidesznek nem lehet célja a még magyar kézben lévő 3-4 almafeldolgozó üzem tönkretétele. A Fidesz nem állhat az élére a feldolgozóüzemek és a gazdák összeugrasztásának, mert erre eddig csak a Gyurcsány-kormány vetemedett. Sajnos a tanulékony Fideszes képviselők ezt a bolsevik tempót igen hamar átvették. A magyar almatermelő gazdák és feldolgozók tönkretételére még nem irányult ilyen nyílt és hazug kampány, amiben a MAGOSZ-vezérek és a Fidesz-képviselők egyaránt részt vállaltak Mi természetesen megtesszük a szükséges lépéseket káraink enyhítésére, de egyidejűleg jelzem, hogy abból a Fidesznek egyetlenegy szavazata sem fog származni. Biztos lehet benne, hogy azok a jelentős szavazótáborral rendelkező termelők és feldolgozók, akiket most szinte a katasztrófa szélére sodortak "meg fogják hálálni" ellenkampányukkal a Fidesznek a mészáros munkát!
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását