2024. március 29. - Auguszta

A Fidesz az új kormányra bízná az elnök kinevezését

A Fidesz felszólítja az MSZP-kormányt, hogy átmenetileg helyettesítéssel oldja meg az Energiahivatal vezetését, és bízza a leendő új kormányra a szükséges személyi döntés meghozatalát.
2009. július 22. szerda 17:33 - HírExtra
A fideszes képviselő az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében úgy fogalmazott, hogy a Magyar Energia Hivatal vezetőjének távozása kapcsán nemcsak az a kérdés, hogy az MSZP választási pártkasszája, az úgynevezett "krízisalap" körüli anomáliák milyen szerepet játszottak a döntésben, mert a fő kérdés az: ki lesz Horváth J. Ferenc utódja, és ki nevezi ki őt.

Leszögezte: Bajnai Gordon és az MSZP nem teheti meg, hogy újabb hat évre kinevez valakit e stratégiai fontosságú intézmény élére.

A kormányszóvivői iroda szerdán tudatta, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök szeptember 1-jei hatállyal elfogadta Horváth J. Ferencnek, a Magyar Energia Hivatal nyugdíjba vonuló elnökének lemondását, és elismerését fejezte ki a távozó elnök eredményes munkájáért.

A kormányfő arra kérte a közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztert, hogy mielőbb gondoskodjon a Magyar Energia Hivatal megüresedő elnöki posztjának betöltéséhez szükséges pályázat kiírásáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását