2024. április 29. - Péter

A Fidesz ismét korrupciót orront?

A Fidesz ismét a szocialisták és a szabad demokraták korruptságára vonatkozó idézetekkel reagált egy csütörtöki MSZP-s sajtótájékoztatóra, melyen Szabó Zoltán szocialista honatya két tucatnyi Fideszhez köthető politikust, üzletembert sorolt fel, akik ellen vádat emeltek és esetenként már a marasztaló ítélet is megszületett.
2009. október 29. csütörtök 19:51 - HírExtra
Az MSZP-s képviselő tájékoztatása szerint a sajtótájékoztatóján említettek ellen többek közt magánokirat-hamisítás, rágalmazás, vesztegetés, hivatalos személy elleni erőszak, hűtlen kezelés, vesztegetés, hivatali visszaélés miatt indult eljárás, vagy született bírósági ítélet, vagy felmentés.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője a szocialisták azon sajtótájékoztatóira, melyek fideszes önkormányzatokban történt visszásságokkal foglalkoznak, rendre baloldali politikusoktól és közíróktól származó idézetekkel válaszolt. Így például Hegyi Gyula volt szocialista európai parlamenti képviselőnek és Ba:cher Ivánnak, a Népszabadság publicistájának az MSZP körüli korrupciógyanús ügyeket taglaló mondataival, valamint Lendvai Ildikónak, az MSZP elnökének, Szili Katalin volt házelnöknek és Tóth Károly, az MSZP országgyűlési képviselőjének ilyen tartalmú kijelentéseivel.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott Fidesz-közlemény egy az eddiginél terjedelmesebb idézetgyűjteményt tartalmaz, és egyebek között hivatkozik a Népszabadság című napilapra, mely szerint "romokban az MSZP, az SZDSZ-nek lassan pulzusa sincs. A népszerűtlenség és a szétesés fontos oka - a gyönge kormányzati teljesítmény mellett - a nyilvánosságra került korrupciós ügyek sorozata." (...) és a jobboldalt "a másik oldal segíti hatalomra. Gyávasággal, kulturálatlansággal és mindenekelőtt: a korrupcióval."

A közlemény emlékeztet arra, hogy Steiner Pál (MSZP) a főváros szocialista frakciójának vezetője úgy fogalmazott: "a BKV-nál kitört anomáliák olyan mértékben váltak szimbolikussá, hogy már az MSZP hitelességét érintették." Karsai József (MSZP) országgyűlési képviselő szerint "Balatonőszöd óta jobban hazudunk."

A Fidesz közleménye felidézi Medgyessy Péter 2004-ben, miniszterelnöki lemondásakor elhangzott emlékezetes kijelentését, miszerint "Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel." Továbbá hivatkozik Békesi László volt pénzügyminiszterre, aki szerint "Az MSZP nem fog változni. Lehetetlen, alkalmatlan párt."

A Fidesz közleménye idézi Nádas Péter írót is, aki úgy véli: "a Magyarországot hosszú időn át kormányzó baloldal is csődöt mondott, a liberálisok is kudarcot vallottak. Mind korruptak."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

hyundai01
2009. október 29. 21:17
Még soha nem írtam sehova sem hozzászólást, de most kénytelen vagyok megtenni!!Ha a magas politikát nem érdekli az egyszerű emberek véleménye sajnos megszokott dolog az úgy nevezett Magyar demokráciában(ez sajnos csak tréfa volt!!)!!Ha nem számít az adózó dolgozók véleménye ebben korrupt világban, miért számítson azövék nekünk???Két nagy párt osztozik, kettő kicsi figyeli és ezzel ötödiket segítenek akitől félnek!!!Ezt ma figyeltem meg az ismerősök között!!! TI és a danobiusz is ezek felett álltok !!! Tartsatok ki mi mellettetek állunk !!! Karesz Magyar boltos
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását