2024. április 29. - Péter

Fidesz: pénzbehajtó céget csinál a kormány a rendőrségből?

A Fidesz szerint pénzbehajtó céggé akarja átalakítani és lealacsonyítani a rendőrséget a kormány.
2009. október 27. kedd 19:15 - HírExtra
Mint kifejtette, a rendőrség költségvetési támogatása úgy változik 2010-ben, hogy 20 milliárd forint saját bevételt ír elő a kormány a testületnek, amelyből 16 milliárd forint az objektív felelősségből származó bírság.

Vagyis akkor lesz több pénze a rendőrségnek, ha a rendőrök többet bírságolnak - mutatott rá a politikus.

Emlékeztetett: idén szeptemberig a rendőrség az objektív felelősség keretében 8 milliárd forintnyi bírságot szabott ki, ezzel szemben jövőre 16 milliárdot kell csak ebből beszedniük, egyéb bírságokból és befizetésekből pedig további 4 milliárdot.

Ha ez a pénz hiányzik, a rendőrség működésképtelen lesz - figyelmeztetett Lázár János, aki szerint a testület pénzbehajtó céggé való átalakításának folyamata nagyon komoly biztonsági kockázatot jelent.

Közölte: a jövő évi költségvetésben nem kerülnek a rendőrséghez érdemi források, sőt nettó értéken - a Fidesz megítélése szerint - csökkeni fog a testület büdzséje.

A szakpolitikus véleménye szerint mindezek alapján félő, hogy a közterületi rendőri jelenléte döntő mértékben abból fog állni, hogy a rendőrség bírságol.

Lázár János szólt arról is, hogy készült a rendőrségen egy titkos, belső felmérés ötezer rendőr megkérdezésével, amelyben a válaszadók elsöprő többsége a pénz- és a bírságbehajtást tartotta legfontosabb feladatának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását