2024. április 25. - Márk

Brazíliában A gondolkodó

A brazíliai Salvador de Bahia városában lesz látható a következő három évben Auguste Rodin világhírű szobra, A gondolkodó, amelyet több mint hatvan műalkotással együtt kapott kölcsön Franciaországtól a dél-amerikai város Rodin-múzeuma.
2009. október 27. kedd 20:21 - HírExtra
A gondolkodó mellett olyan híres Rodin-szobrok is láthatók hétfőtől a Palacetes das Artes Rodin Bahiában, mint A csók. A brazíliai múzeum összesen 62 műtárgyat kapott kölcsön párizsi testvérintézményétől. A két múzeum közötti és ez idáig példa nélküli együttműködéshez, a francia kultúra előtt tisztelgő, Francia év Brazíliában című programsorozat adja a keretet, előkészítése azonban nyolc évet vett igénybe.

Auguste Rodint (1840-1917) máig az egyik legismertebb és legtermékenyebb francia művészként tartják számon, akinek védjegyét az erőteljes, kifejező és kissé túlméretezett kezek, valamint a rendkívül kifejező arcvonások jelentették.

Salvador de Bahia Brazília egyik legrégebbi városa, Bahia állam fővárosa, a gyarmati időkben az ország fővárosa volt, azóta azonban sokat veszített egykori fényéből. Az utóbbi időben azonban egyre több turistát vonz a város barokk építészete és három milliós lakosságának afrikai örökségével átitatott kultúrája.

Rodin alkotásai új turista látványosságot jelentenek Bahia számára, s lehetőséget adnak a helyi művészeknek is arra, hogy kommunikáljanak a világgal - vélekedett Marcio Meirelles, az állam kulturális minisztere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását