2024. április 28. - Valéria

Ausztriától Győrig üldözték

Ausztriától, Hegyeshalom térségétől Győrig üldöztek egy magyar autóst az osztrák rendőrök kedden; a 27 éves férfit, aki menekülés közben elütött egy kerékpárost, a Petőfi hídnál tartóztatták fel a magyar járőrök - közölte az MTI-vel a rendőrség.
2009. október 27. kedd 11:35 - HírExtra
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a győri fiatalembert a magyar-osztrák határtól 500 méterre, osztrák oldalon igazoltatni akarták az osztrák rendőrök. Az autós az intézkedésnek nem tett eleget, járművét "rákormányozta" az osztrák rendőrökre, majd áthajtott magyar területre Hegyeshalomnál. Az osztrák rendőrök két kocsival eredtek utána, ezzel egyidejűleg a hegyeshalmi kontakt pontot értesítették a határon átnyúló üldözésről.

A menekülő autós egy darabig az M1-es autópályán száguldott, majd Lébénynél áttért az 1-es számú főútra. Abda térségében elütött egy 26 éves kerékpárost, aki súlyos, töréses sérüléseket szenvedett. A győri járőrök a Petőfi hídnál állták útját a menekülő autósnak. A magyar rendőrség őrizetbe vette az ámokfutót közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt - mondta Kocsis Tünde alezredes, sajtóreferens.

Kocsijában kábeldobot és több száz méter rézkábelt találtak. A az osztrák rendőrök azt vizsgálják, hogy a rézkábel és a kábeldob honnan származik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását