2024. április 19. - Emma

Az agresszív rendőrök fizetnek

Jogerősen fejenként 210 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a csütörtökön Szegedi Ítélőtábla azokat a kecskeméti rendőröket, akik bántalmaztak egy előállított férfit.
2010. április 1. csütörtök 12:45 - HírExtra
A táblabíróság hivatalos eljárásban történő bántalmazás vétségében, valamint társtettesként elkövetett testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a négy férfit, s ezért őket egyezően 350 napi, 600 forintos napi tételű pénzbüntetéssel sújtotta.

A rendőrök még 2006. november 16-án intézkedtek egy ittas férfival szemben, aki agresszívan lépett föl egy postahivatalban, trágár szavakkal szidalmazott egy postai alkalmazottat, s többször beleütött a kiszolgáló ablaknál lévő pultba és a falba.

A biztonsági őr hívására a helyszínre érkező rendőrök a férfival szemben testi kényszert alkalmaztak. A hason fekvő férfit leszorították a földre, eközben a sértett a fején több helyen zúzódást szenvedett, és az orrcsontja is eltört. Ezt követően a férfit a kecskeméti rendőrkapitányságra szállították egy kisbuszban.

Útközben a gépkocsiban három rendőr megtaposta, s többször is oldalba rúgta a férfit, akinek bántalmazása a kapitányság épületében is folytatódott. Előbb az egyik rendőr ököllel ütötte meg felső testén, majd a falnak eső sértettet többen is megrugdosták. A leginkább az alhasára rúgásokat kapó férfit kórházba szállították. A verés következtében a férfi húgyhólyagja megrepedt, gyógyulása 4-5 hétig tartott.

A rendőrök a terhükre felrótt cselekmények elkövetését az eljárás során tagadták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását