2024. június 2. - Kármen, Anita

Uniós díjkiírás

Fiatal európai újságírók számára írt ki díjat hétfőn az Európai Bizottság, azt várva a pályázóktól, hogy az unió bővítésének témakörében fejtsék ki gondolataikat.
2009. október 26. hétfő 15:53 - HírExtra
Pályázhat minden, 17 és 35 év közötti újságíró az EU bármely tagországából, illetve a "tagjelölt" és a "potenciális tagjelölt" kategóriába eső országokból, valamint Izlandról - ez összesen 36 ország -, 2007. október 1. és 2010. február 28. között megjelent írással.

Ez már a harmadik egymást követő év, hogy a brüsszeli Bizottság pályázatot ír ki fiatal zsurnalisztáknak.

A hazai zsűrik által megnevezett 36 nemzeti győztes közül nemzetközi zsűri választja majd ki az európai győzteseket három kategóriában, "a legeredetibb", "a legjobb kutatómunkát tükröző", valamint "a legjobb újságírói stílusú" írásmű elismeréseként. A nyertesek jutalma az lesz, hogy kulturális utazást tehetnek valamely általuk kiválasztott európai fővárosban. Emellett jövő májusban ellátogathatnak Isztambulba, 2010 egyik európai kulturális fővárosába.

A pályázatra való jelentkezés részletes tudnivalói a www.EUjournalist-award.eu című honlapon érhetők el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását