2024. május 9. - Gergely

Sólyom fogadta Szilit

Csaknem egyórás búcsúlátogatáson fogadta Sólyom László köztársasági elnök Szili Katalint, az Országgyűlés távozó elnökét kedden Budapesten, a Sándor-palotában.
2009. szeptember 8. kedd 12:03 - HírExtra
A tisztségéből jövő hétfőn távozó házelnök kilenc órakor érkezett az államfő hivatalába, majd tíz óra előtt pár perccel távozott.

A Köztársasági Elnöki Hivatal a találkozóról később kiadott közleménye szerint az Országgyűlés távozó elnöke az őszi parlamenti ülésszak menetrendjéről, házelnöki munkája eredményeiről és jövőbeli terveiről tájékoztatta az államfőt.

Szili Katalin az MTI kérdésére korábban elmondta, részben búcsúlátogatásra megy a köztársasági elnökhöz, de áttekintik az őszi parlamenti ülésszakhoz kapcsolódó fontosabb kérdéseket is.

Az MTI úgy tudja, a szocialista politikus egyenként elköszön mindegyik közjogi méltóságtól.
Szili Katalin szeptember 14-én távozik a házelnöki posztról. Szándékát az MSZP július eleji kongresszusán jelentette be. Döntését azzal indokolta, hogy a baloldal újjáépítésében kíván részt venni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását