2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szili nem indul pozíciókért, de véleménye van

Szili Katalin nem akarja minősíteni és tiszteletben tartja politikustársai vele és a Népszavában megjelent cikkével kapcsolatos kongresszuson elhangzott véleményeit.
2007. február 26. hétfő 10:38 - Hírextra

Elmondta: nem ellenponttá szeretne válni, és örül annak, hogy a párton belül elindul egy értékvita, amelyben tisztázható, hogy az egyesülő Európában mi egy modern baloldali párt szerepe. "Nekem az a fontos, hogy az ország világosan lássa, hogy mit képviselünk, mert így lehet elkerülni, hogy valamelyik tőlünk jobbra lévő párt balról beelőzzön, ezzel veszélyeztetve a társadalom érdekeit szolgáló változások végigvitelét" - hangoztatta.

A házelnök véleménye szerint a párt belső értékvitájában szót kell ejteni többek között az öngondoskodásról, közteherviselésről, az állam nagyságáról.

Szili Katalin az MTI-nek kiemelte: a hétvégi MSZP-kongresszus a személyi kérdésekről szólt, nem is volt célja az értékvita, hiszen egy ilyen vitához komoly előkészítő munka kell. Gyurcsány Ferenc beszédével kapcsolatban megjegyezte, több általa is fontosnak tartott dolgot "visszahallott" belőle, mint például a megújuló baloldali politikát, a kultúra és az oktatás előtérbe helyezését.

Arra a kérdésre, hogy ha ilyen határozott véleménye van, miért nem indult semmilyen vezető tisztségért az MSZP-ben, azt mondta: már 2004-ben nyilvánvalóvá tette, hogy a házelnöki munka kitölti az életét. Hozzátette: eddig is állandó meghívottja volt az elnökségnek, de a kongresszus most döntést is hozott arról, hogy a mindenkori szocialista házelnök tagja a vezető testületnek, így részt tud venni a stratégiai döntésekben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását