2024. május 3. - Tímea, Irma

Százezerbe kerülhet az ingyenes parkolás

Átlagosan 50-90 ezer forintot kell fizetnie sok ezer fővárosinak 2010-től az eddig ingyenes parkolási matricáért a parkolási kedvezmények megnyirbálása miatt - írja a Népszabadság a szombati számában.
2009. október 24. szombat 12:56 - HírExtra
A nyáron módosított fővárosi rendelet alapján a család második gépkocsija után fizetni kell, mégpedig az év elején készpénzben. A bevétel az önkormányzatokat és nem a parkoló-társaságokat gyarapítja - jegyzi meg a lap.

A fővárosi rendelet előterjesztője, Hagyó Miklós távozó szocialista főpolgár-mester helyettes ugyan sikertörténetnek nevezte az elképzelést, de sokak szerint ez igazságtalan és drasztikus. A lap emlékeztet arra, hogy a főpolgármester-helyettes korábban az autósok többlet-kezdvezményével indokolta az "ingyenes" parkolás megszüntetését.

A Népszabadság idézi a rendeletet: lakásonként második gépkocsiért az adott területen fizetendő egyórai várakozási díj kétszáztövenszeresét kell fizetni. Az első gépkocsira a kedvezmény mértéke legfeljebb 100 százalék lehet. Így a kerületek dönthetnének úgy is, hogy egyáltalán nem adnak semmilyen kedvezményt, de ezt az önkormányzatok nem vállalják fel. Újbudán pedig moratóriumot hirdettek: így 2012 januárjáig a második autóra sem kell fizetni. Molnár Gyula polgármester a Népszabadságnak ezt azzal indokolta, hogy "mélygarázsok építése nélkül nem szabad ilyen súlyos terhet rakni az emberek vállára".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását