2024. május 19. - Ivó, Milán

BRFK: eljárás a "gárdaruha" miatt

Eljárást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután a Jobbik Deák téri rendezvényén a - jogerősen feloszlatott - Magyar Gárda egyenruháját, illetve a "Magyar Gárda Biztonsági Szolgálat" feliratú karszalagot viselők vettek részt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek este.
2009. október 23. péntek 20:58 - HírExtra
A rendőrségi közlemény szerint ezek az emberek "tevékenyen vettek részt – láthatóan konkrét vezetők irányítása mellett - a rendezvény belső biztosításában, és ezzel a Fővárosi Bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda tiltott tevékenységét folytatták".

A BRFK emlékeztetett: munkatársaik szeptember 14-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőivel megtartott egyeztető tárgyaláson, valamint pénteken a rendezvényen több alkalommal felhívták a figyelmet arra, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Gárdát jogerősen feloszlatta.

Ha a rendezvényen a résztvevők a Magyar Gárda bíróság által tiltott tevékenységét folytatják, megvalósítják a „feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel” szabálysértését, irányítójuk pedig elköveti az egyesülési joggal visszaélés vétségét. Hozzátették: a BRFK pénteken ismeretlen tettes ellen eljárást indított egyesülési joggal visszaélés miatt.

A rendőrségi tájékoztatás arra is kitér, hogy a Deák téren megtartott demonstráció során nem történt olyan esemény, amely közvetlen rendőri beavatkozást tett volna szükségessé.

Szintén a nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvények után Székesfehérváron és Debrecenben is indultak hasonló eljárások.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását