2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Végül 20 év fegyházra húzták fel a brutális gyilkos büntetését

Jogerősen húsz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet súlyosbítva azt a férfit, aki 2005-ben megölt egy derecskei nőt - tájékoztatta Koszta János, az ítélőtábla sajtótitkára kedden, az ítélethirdetést követően az MTI-t.
2009. június 9. kedd 16:22 - HírExtra
A bűncselekmény idején 18 éves vádlott rendszeres kábítószer-fogyasztó volt: hetente fogyasztott amfetamint, napi rendszerességgel marihuánát, s időnként különböző nyugtató hatású gyógyszereket is bevett.

A fiatalember 2005. december 29-én délután is drog hatása alatt állt, s többféle nyugtatót is bevett. Aznap egész este a várost járta, majd hajnalban nemi vágyát akarta csillapítani. Először egy ismerőse élettársát kereste fel, de miután az elküldte, a későbbi sértetthez ment.

A férfi betört a nő házába, aki közös helyiségben aludt négy gyermekével. A szobába belépve a nőhöz lépett, s egy késsel nagy erővel megszúrta a nyakát, teljesen átvágva a nyaki főverőeret, a légcsövet és a nyelőcsövet. A sértett a szúrást követően perceken belül meghalt. A vádlott ezután közösült a már halott nővel, s az időközben felébredt gyerekeket megfenyegette, hogy erről ne szóljanak senkinek. A gyerekek csak másnap értesítették a családot az esetről.

A férfi ellen az előzetes letartóztatása alatt a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben többször is fegyelmi eljárás folyt, társai zaklatása és gyógyszerszedési szabályok megszegése miatt, egy esetben pedig megpróbálta megvesztegetni az őt szállító őrt.

A vádlott több esetben volt már büntetve a gyilkosságot megelőzően, a többi közt erőszakos testi sértésért és vagyon elleni bűncselekményekért. A cselekmény elkövetésekor is folyt vele szemben büntetőeljárás, ezen kívül felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt állt.

A fentiek miatt a bíróság bűnösnek találta a férfit aljas indokból elkövetett emberölés, kifosztás, magánlaksértés, vesztegetés bűntettében, s az első fokon kiszabott 15 év fegyházbüntetést az ítélőtábla 20 évre súlyosbította.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

skorp
2009. június 9. 16:48
Ezt a rohadékot az "ántivilágban" felhúzták volna. Nem is értem, miért nem kapott tényleges életfogytot!?! 15 év múlva kijön, és még abban az évben ölni fog!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását