2024. június 17. - Laura, Alida

Minimálbér: megszülethet az egyezség

Közelítenek az álláspontok a minimálbér ügyében az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) a pénteken Budapesten tartott ülésen elhangzott állásfoglalások alapján.
2009. október 16. péntek 17:41 - HírExtra
A munkaadói oldal szóvivője, Dávid Ferenc bejelentette, hogy a munkaadók hajlandók hozzájárulni a jelenlegi havi 71.500 forintos minimálbér emeléséhez, de a mérték meghatározása még további tárgyalások kérdése. A munkavállalói oldal is hajlandóságot mutat engedni a havi 80.000 forintos követeléséből. Ugyanakkor nem történt előrelépés a garantált bérminimum és a bérajánlás tekintetében.

Dávid Ferenc a munkaadói oldal véleményét tolmácsolva azt mondta, hogy a bérajánlásnak célzottnak kellene lennie, azaz figyelembe kell vennie a vállalatcsoportok lehetőségeit. Pataky Péter, a munkaadói oldal képviseletében viszont azt fejtegette, hogy országos megállapodásra van szükség, a cégekkel helyi szinten kell egyezséget kötni.

A bérminimum, azaz legalább középfokú végezettséget és/vagy szakképesítést igénylő munkakörökben garantált bér emelésében nincs új javaslat: a munkavállalók a minimálbér 122 százalékában határoznák meg a bérminimumot, a munkaadók viszont nem hajlandók emelni a múlt évre jóváhagyott havi 87.500 forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását