2024. április 25. - Márk

Díjak az építészet világnapján

Átadták az idei Pro Architectura-díjakat, a végzős építészhallgatók számára alapított Diplomadíjakat, valamint kihirdették az építészeti Junior Prima-díjak győzteseit hétfőn, az építészet világnapján Budapesten.
2009. október 5. hétfő 20:29 - HírExtra
A Pro Architectura-díjat Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, valamint Fegyverneky Sándor országos főépítész adta át a FUGA Budapesti Építészeti Központban Lukács Istvánnak, Vikár Andrásnak és Gaschler Gábornak megosztva a budapesti Graphisoft Park M épületének tervezéséért, Ferencz Marcelnek a bodrogkeresztúri Hun fürdő tervezéséért, Pozsgai Zoltánnak és Takács Attilának megosztva a veszprémi Lovassy Gimnázium tornatermének tervezéséért, Csomay Zsófiának és Nagy Györgynek megosztva a veszprémi Völgykút Ház tervezéséért, valamint Steffler Istvánnak, Kontra Dánielnek és Salgó Borbálának megosztva a budapesti Kopaszi-gát és Lágymányosi-öböl revitalizációjáért.

A FUGA-val szemközt található Katona József Színházban jelentette be a Junior Prima-díj építészeti kategóriájának győzteseit Tábori György, a kategóriát támogató Trigránit Zrt. pr igazgatója. Mint elmondta, idén a zsűri nyolc harminc év alatti építész munkáját ismeri el a díjjal és az azzal járó fejenként 8750 euróval. Dobos Zsófia, Fazekas Katalin, Haraszti Lívia, Jószai Ágnes, Káldos András, Oroszlány Miklós, Tánczos Tibor és Vesztergom Ádám október 27-én veheti át az elismerést.

A teátrum épületében adta át Eltér István, a Magyar Építész Kamara elnöke, valamint Kálmán Ernő, a Magyar Építőművészek Szövetségének vezetője a 2009-ben végzett építészhallgatók számára meghirdetett Diplomadíjat is. Az elismerést Csíki Barna, Dvorzsák Jessica, Kronavetter Péter és Mészáros Krisztina, a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem hallgatói, valamint Hoffecker Ákos Dávid, a Pécsi Tudományegyetem végzőse vehette át.

Dicsérő oklevelet, illetve különdíjat kaptak: Ferenczy Veronika, Loszmann Dávid, Márialigeti Anna, Győrfi Réka, Kaposi Nóra és Majoros Ágnes.

A Pro Architectura-díj 2009-es kiírására benyújtott 22
pályaművet, a Diplomadíjasok, valamint a Junior Príma-díjasok munkáit a FUGA alagsori kiállítótermében tekintheti meg a közönség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását