2024. április 30. - Katalin, Kitti

Mégsincs svéd nőváros

Nincs svéd nőváros, melynek lakói férfiakat vernek és kényszerleszbikusak - ezt sulykolják svéd turisztikai illetékesek Kínában.
2009. október 15. csütörtök 08:36 - HírExtra
A kampány oka: elterjedt a hír az ázsiai országban, hogy van ilyen "férfiatlan" település, 25 ezer nő lakja, neve Chako Paul City. Mivel a város híre megjelent a kínai sajtóban, többmillió kínai férfi ugrott neki számítógépének, hogy az interneten meglelje. A kínai sajtó - egyebek közt az Új Kína hírügynökség - szerint 1820-ban alapították a települést férfigyűlölő özvegyasszonyok Svédország északi részén egy erdő közepén. Lakói testi vágyaik kielégítése végett egymásra fanyalodtak, ennek ellenére félholtra vernek minden férfit, aki megkísérel betérni a városba. A verést a városkapuknál őrködő szőke amazonoktól lehet kapni.

A légből kapott várost annyira komolyan vette sok kínai férfi, hogy Svédország kénytelen volt hivatalosan is közölni: nincs ilyen települése és soha nem is volt - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Valójában ennek inkább az ellenkezője igaz, mármint olyan város valóban létezik Svédországban, melyben nagy túlsúlyban voltak a férfiak az 1980-as években. De nem nőgyűlölő özvegyemberek alapították, nem fanyalodtak egymásra, és nem vertek félholtra városukba érkező nőket. Ellenkezőleg: buszokkal vitettek magukhoz, hogy egészségesebb legyen a nemek aránya.

A város neve Palaja, és valóban Svédország északi részén fekszik.
Kérdés, hogy ha ennek is híre megy Kínában, hány nő kezdi keresgélni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását