2024. május 20. - Bernát, Felícia

Nem lesz rakétapajzs Grúziában

Az Egyesült Államok hajlandó hozzájárulni a grúz hadsereg újbóli felfegyverzéséhez, de nem áll szándékában, hogy Grúziában telepítse a tervezett amerikai rakétavédelmi rendszer elemeit - mondta az amerikai külügyminiszter szerdán az Eho Moszkvi orosz rádióban.
2009. október 14. szerda 10:53 - HírExtra
"Segíteni fogunk a grúz népnek, hogy képes legyen megvédeni magát" - jelentette ki Hillary Clinton a rádióműsorban. Hozzátette ugyanakkor, hogy "nem látja értelmét" annak, hogy grúz területen telepítsék a tervezett amerikai rakétavédelmi rendszer egyes elemeit.

"Tudom, hogy ez a lehetőség nyugtalanítja Ororszországot, és el szeretnénk oszlatni ezt az aggodalmat" - mondta az amerikai külügyminiszter az Eho Moszkvi orosz rádiónak.

Barack Obama amerikai elnök a múlt hónapban jelentette be, hogy az Egyesült Államok lemond arról az előző amerikai elnök, George Bush hivatali idején előterjesztett elképzelésről, hogy az amerikai rakétavédelmi rendszer részeként Lengyelországban elfogórakétákat telepít, Csehországban pedig radarállomást épít ki. Oroszország élesen ellenezte a tervet. Arra hivatkozott, hogy annak kivitelezése veszélyezteti az orosz nemzetbiztonságot, és válaszlépéseket helyezett kilátásba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását