2024. május 20. - Bernát, Felícia

Gyorsan terjed a sertésinfluenza

Dél-Koreában öt, Izraelben egy újabb influenzás beteget vizsgálnak, mert a gyanú szerint a sertésinfluenza vírusa betegíthette meg őket - közölték szerdán hivatalos forrásból.
2009. április 29. szerda 20:16 - HírExtra
Az öt dél-koreainál, köztük egy 15 hónapos kislánynál azután jelentkeztek a tünetek - köhögés, orrfolyás, magas láz -, hogy hazatértek Mexikóból, illetve az Egyesült Államokból. A távol-keleti országban eddig egy bizonyított sertésinfluenzás esetről tudnak; az 51 éves nőt egészségügyi karanténba helyezték, hírek szerint szépen javul az állapota. Izraelben egy újabb sertésinfluenza-gyanús esetről tettek bejelentést. A zsidó államból eddig két megerősített megbetegedésről és egy gyanús esetről érkezett hír.

Legújabban egy 9 éves kisfiúról gyanítják, hogy sertésinfluenzával fertőződhetett meg. A kis beteget - aki ugyanazon a New Yorkból érkező repülőjáraton utazott, mint az eddig megerősített két izraeli sertésinfluenzás egyike - karanténba helyezték egy izraeli kórházban. A másik vizsgált beteg egy ötéves kislány.

Időközben Kubában bejelentették, hogy a járvány miatt helyi idő szerint csütörtök nulla órától határozatlan időre felfüggesztik a Mexikó és a szigetország közötti repülőjáratokat. A kommunista ország előző nap még azt közölte, hogy a felfüggesztés 48 órára szól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását