2024. június 16. - Jusztin

Burány: létrejött a Fidesz-SZDSZ koalíció

A fővárosi MSZP elnöke szerint a Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésén világossá vált: "de facto létrejött az SZDSZ-Fidesz-koalíció".
2009. október 13. kedd 19:38 - HírExtra
Ebben a helyzetben nem tehetünk mást, minthogy kezdeményezzük a fővárosi párttanács szerdai ülésén - amely erre formailag is jogosult -, hogy a megváltozott helyzetet vegyük tudomásul, és hívjuk vissza a főpolgármester-helyetteseket - jelentette ki Burány Sándor az MSZP országos elnökségének ülése közben tartott budapesti sajtótájékoztatón, amelyen Lendvai Ildikó pártelnök is részt vett.

Az MSZP fővárosi elnöke közölte: a párttanács szerdai ülésén azt kéri majd, hogy vegyék tudomásul az elnökség döntését. Hozzátette: ez a döntés az egész Fővárosi Közgyűlés működését új alapokra helyezi.

A szocialisták továbbra is a város érdekeiért dolgoznak majd, és a javaslatok elfogadtatása érdekében a Fidesszel és az SZDSZ-szel is készek együttműködni - jelentette ki Burány Sándor.

Emlékeztetett arra, hogy a hétfőn született SZDSZ-Fidesz-koalíció az MSZP minden problémamegoldó, tisztázó javaslatát elvetette.

Tarlós István nyilatkozatára reagálva azt mondta, hogy a Fidesz fővárosi frakcióvezetője lényegében megerősítette ezt a koalíciós partneri szerepét.

"Ez ellen nekünk semmi kifogásunk nincs. A Fidesz és az SZDSZ lelke rajta, hogy mikor, milyen kérdésekben működik együtt" - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását