2024. április 29. - Péter

Nem lett kisebb a kamionforgalom

Alig csökkent a kamionforgalom azokon a településeken, ahol a kamionok már csak úgy hajthatnak át, hogy megveszik az autópálya-matricát. A fuvarozók szerint azért, mert sok helyre másképpen nem tudnak eljutni. Megoldás lenne, ha a Magyarországon csak átha
2007. október 7. vasárnap 21:07 - Hírextra
Egy százalékkal csökkent a kamionforgalom azokon a településeken, ahova most már csak úgy hajthatnak be a fuvarozók, ha megveszik az autópálya-matricát. A házak fala továbbra is repedezik, a helyiek életét megkeseríti a nagy forgalom.

Április eleje óta már nem csak akkor kell megvennie a kamionoknak a sztrádamatricát, ha az autópályákon mennek, hanem akkor is, ha egy-egy forgalmasabb főutat használnak. A kormány azt remélte, hogy így a kamionok inkább a biztonságosabb sztrádát választják majd. De nem így történt, amin a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének társelnöke egyáltalán nem csodálkozik. Galambos István szerint nincs ugyanis elég autópálya, fuvarozni viszont mindenhova kell. Még a kisebb utakon is, amelyeket egyébként a mérések szerint akár 30 ezerszer is jobban megterhel egy kamion, mint egy hagyományos autó.

Sok szakember szerint viszont a tranzitforgalom egy része is átmegy a kisebb falvakon, és már az segítene, ha a nemzetközi fuvarozók egy részét rákényszerítenék arra, hogy az úgynevezett gördülő országutakat használják, vagyis vonaton szállítsák a kamionokat. A kamionosok szerint viszont ez a módszer 20 százalékkal drágább, és jóval körülményesebb is. Magyarországon ugyanis csak két pályaudvar tudja fogadni a kamionokat, az egyik Kiskundorozsmán, a másik pedig Sopronban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását