2024. május 16. - Mózes, Botond

Az MSZP megint elad valamit?

Vagyonvesztéstől tart a fővárosi Fidesz-KDNP frakció a Duna partján található három telek értékesítése kapcsán.
2009. október 10. szombat 13:56 - HírExtra
Spaller Endre XIII. kerületi frakcióvezető szombaton Budapesten sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a három telek becsült értéke mintegy kétmilliárd forint.

Mint mondta, az önkormányzat egy két évvel ezelőtti pályázati anyag alapján kívánja értékesíteni a Népfürdő és Dráva utca sarkán található területet, a piac azonban ezidő alatt átrendeződött a válság miatt, s a projektek elavulttá váltak.

Spaller Endre felidézte, hogy a kerületi képviselőtestület 2007. október 18-án döntött a Viza utca - Népfürdő utca - Dráva utca által határolt területre vonatkozó ingatlanfejlesztésről. A döntés kétfordulós pályáztatást tett kötelezővé.

A pályázat első fordulója sikeres volt, kilenc cég került be a második fordulóba, amely azonban kétszer eredménytelen volt. Közel egy éve született döntés a második forduló harmadszori meghirdetéséről, amelyre azonban csak a két éve pályázó, és akkor továbbjutott kilenc cég jelentkezhetne.

A fővárosi Fidesz-KDNP kerületi frakciója azonban vagyonvesztéstől tart, ezért kezdeményezte, hogy a telek eladása ebben a formában kerüljön le a napirendről. Álláspontjuk szerint a gazdasági válság a fent említett kilenc céget sem hagyta érintetlenül, lehet, hogy már rég tönkrementek, más fejlesztésekben gondolkodnak, ugyanakkor lehetnek más cégek, amelyeket érdekelhet ez az ingatlan.

Ha az önkormányzat el akarja adni az ingatlant, akkor hirdessen új pályázatot, hogy minél magasabb áron lehessen értékesíteni ezt a területet - fejtette ki Spaller Endre.
A kerületi frakció attól is tart, hogy az önkormányzat csak e telek eladásával tud kilábalni abból a pénzügyi szorításból, amit a költségvetési elvonások, s a választási kampányra időzített fejlesztési átadások jelentenek - tette hozzá.

A sajtótájékoztatóra elvárták Szabó Zoltán szocialista képviselőt is, aki több fideszes vezetésű önkormányzatról tartott az utóbbi időben tájékoztatót. Spaller Endre azt mondta azt kérték volna tőle, ha megjelent volna, hogy állítsa meg a fenti folyamatot, amíg az nem válik visszafordíthatatlanná.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását