2024. május 5. - Györgyi

Szalai: adatvédelmi tájékoztatásra van szükség

Kérjen tájékoztató anyagot saját irodájától a médiahatóság "az adatvédelmi követelmények biztosításának elveiről és a követendő gyakorlatról" - javasolja a pénteken az MTI birtokába jutott indítványában az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Fidesz által delegált tagja, aki javaslata sürgős tárgyalását kéri.
2009. október 9. péntek 18:18 - HírExtra
Szalai Annamária szerint ebben annak kellene szerepelnie, milyen feltételekkel adható ki harmadik személyeknek (ideértve a független szakértőket, egyetemi tanszékeket is) a pályázat elbírálásáig, illetőleg a műsorszolgáltatási szerződés megkötéséig a pályázatok üzleti-pénzügyi terve; milyen, a pályázatot és a pályázókat érintő adatok szerepelhetnek az ORTT honlapján közzétett párhuzamos és különvéleményekben.

Jelzi: javaslatát Tímár János (SZDSZ) testületi tagtársának különvéleménye kapcsán fogalmazta meg, amelyben "olyan adatokat is szerepeltet, melyek nem csupán a végleges döntés előtt, hanem az után is titkosan kezelendőek", például hogy az egyik pályázóban résztulajdonos egy másik műsorszolgáltató.

A testületi tag szerint további kérdéseket vet fel az üzleti és pénzügyi tervek külső szakértőknek átadása: emlékeztet arra, hogy Majtényi László ORTT-elnök korábban megbízást adott a Budapesti Corvinus Egyetem Innovációs Központ Nonprofit Kft.-nek az anyagok áttekintésére.

"Véleményem szerint az Iroda tájékoztató anyagának birtokában, világosan kirajzolt korlátok mentén már magabiztosabban és az adatvédelemre vonatkozó rendelkezéseket nem sértve hozhatják nyilvánosságra a testületi tagok véleményüket, vagy vehetik külső szakértők segítségét igénybe" - írja Szalai Annamária.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását