2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Elhunyt Árok Antal

Életének 67. évében kedden elhunyt Árok Antal, a Pedagógusok Szakszervezetének korábbi elnöke, alelnöke, a Pedagógusok Lapja főszerkesztője - közölte az érdekvédelmi szervezet és az oktatási tárca szerdán az MTI-vel.
2009. október 7. szerda 12:50 - HírExtra
Árok Antal 1943. szeptember 23-án született Balatonbogláron. Középiskolai tanári oklevelét 1966-ban szerezte meg az ELTE TTK biológia-földrajz szakán. Egy tanévet a gárdonyi általános iskolában, majd 1967 és 1975 között a fővárosi Rottenbiller utcai általános iskolában tanított. Ezt követően a budapesti Madách Imre Gimnázium tanára volt.

Pályakezdése óta, 1966-tól tagja a Pedagógusok Szakszervezetének. 1979-től a PSZ országos központjának munkatársa, majd osztályvezetője, 1989-től igazgatója. 1998-tól a PSZ szervezetpolitikai titkáraként, 2003-tól a szakszervezet alelnökeként, 2007 nyarától pedig egy évig elnökeként látta el feladatait. A PSZ munkatársaként, vezetőjeként is folyamatosan a katedrán állt, néhány órában mindig tanított. 1998-tól a Pedagógusok Lapja főszerkesztője volt.

A Pedagógusok Szakszervezete Árok Antalt saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium közleményében azt írta, kegyelettel emlékeznek meg Árok Antalról, aki hosszú éveken keresztül a magyar közoktatás kiemelkedő alakja volt, és részvétüket nyilvánítják a családnak, a Pedagógusok Szakszervezetének és a magyar pedagógus társadalomnak egyaránt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását