2024. április 29. - Péter

Fidesz: eltöröljük az ingatlanadót

Ha a választásokon a Fidesz felhatalmazást kap az emberektől, egyik első intézkedéseként eltörli az ingatlanadót - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője kedden az MTI-vel.
2009. október 6. kedd 13:27 - HírExtra
Az ellenzéki párt szerint az ingatlanadó bevallásában nem az APEH és nem a számítástechnika segít majd az embereknek, hanem a Fidesz - írta közleményében Cser-Palkovics András.

Szollár Domokos kormányszóvivő kedden jelentette be, hogy hivatalos ingatlanadó-kalkulátort indít a kormány november 15-től; az APEH és az Ügyfélkapu honlapján fellehető űrlap kitöltése után az adóhatóság számítógépes rendszere kiszámítja az ingatlan becsült értékét.

Kiemelte: a lekérdezés ingyenes lesz, és az online felületen körülbelül 5 percet vesz igénybe. Az érdeklődőknek egy űrlap kitöltése során meg kell adniuk az ingatlannal kapcsolatos főbb adatokat, majd az ingatlan becsült forgalmi értékét az érdeklődők automatikusan e-mailben kapják meg.

Szollár Domokos aláhúzta, hogy ha az adózó az adóhatóság által becsült adatot tünteti fel a bevallásában, akkor az APEH az ellenőrzés során akkor sem bírságolja meg, ha később, az ellenőrzés során esetleg magasabb értéket állapítana meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását