2024. április 18. - Andrea, Ilma

Megvolt az átadás

Átadták a Református Missziói Központ új épületét Budapesten szerdán; a volt iskolából kialakított központban 11 református szeretetszolgálat tevékenységét koordinálják - mondta az MTI-nek az intézmény igazgatója, Magyarné Balogh Erzsébet.
2008. szeptember 24. szerda 16:58 - Hírextra
A 2006-ban a Magyarországi Református Egyház zsinata által létrehozott intézmény eddig is segítette a lelkészek munkáját egyebek mellett a kórház-, a börtön-, a menekült-, a vak-, a siket-, illetve a hajléktalan-misszióban. A 30 alkalmazottból álló Református Missziói Központ segítséget nyújt többek között a lelkészek pályázatírásához és a hivatalos ügyintézéshez - közölte.

Az igazgató kifejtette: a központban tartanak majd továbbképzéseket az önkéntesek, szociális munkások számára, akik az egyes missziói területek speciális, szakirányú ismereteit sajátíthatják el. A foglalkozásokat tanárok és lelkipásztorok vezetik.

Magyarné Balogh Erzsébet elmondta, hogy eddig különböző helyszíneken tartották továbbképzéseiket, például két hete Kolozsvárott találkoztak a kórházlelkészek.

Az átadóünnepségen istentisztelettel szolgált a missziói központ fenntartója részéről Bölcskei Gusztáv, a református egyház zsinatának lelkész elnöke, valamint köszöntőt mondott a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Szabó István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását