2024. május 3. - Tímea, Irma

KDNP: a kormány nem is ígért több pénzt a kórházaknak

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) arra kéri az egészségügyi szakmai szervezeteket, hogy újra fontolják meg a kormány által ajánlott megállapodás aláírását, a kabinet ugyanis egy fillérrel sem adna többet annál, mint amit eredetileg mondott - közölte Halász Zsuzsa, a párt szóvivője szerdán az MTI-vel.
2009. szeptember 30. szerda 16:00 - HírExtra
A KDNP örülne, ha létrejönne egy, a betegek ellátását megnyugtatóan biztosító kompromisszum, egyelőre azonban csak azt látják, hogy a kormány egy fillérrel sem akar többet adni, mint amit eredetileg mondott, azaz négy és fél milliárd forintot - fejtette ki Halász Zsuzsa szóvivő.

A "szóban forgó (6 milliárdos?) összeg" ígérete, amit decemberben kapnának meg a kórházak, már a jövő évi költségvetést terhelné, ami valószínűsíthetően a mostani szocialista kormányt már nem kötelezi semmire, a hiányt így az utódja nyakába varrja - írta.

Hozzátette: a KDNP-nek az az álláspontja, hogy a szakmai szervezeteknek a betegek védelmében ragaszkodniuk kell eredeti célkitűzésükhöz, ha komolyan gondolják álláspontjukat, mely szerint ha intézményeik 25 és fél milliárd forintnál kevesebbet kapnak, akkor csak a sürgősségi ellátás működtethető, a tervezett műtéteket bizonytalan időre el kell halasztani, illetve 10 ezer dolgozót el kell bocsátani az ágazatból.

A kereszténydemokraták szerint ugyanakkor rendkívül aggályosak a kormány minden empátiát nélkülöző megnyilvánulásai, mint például a szakminiszternek az a kijelentése, hogy nincs több pénz, mert felborul a gazdasági egyensúly.

"Ezúton hívjuk fel Székely Tamás figyelmét arra, hogy betegeket és a pénzhiány miatt elhalt, nem megfelelően ellátott emberek hozzátartozóit a legkevésbé sem érdekli a gazdasági egyensúly, és ezért még csak meg sem róhatóak. Az egészségügyi szakmai szervezeteket pedig arra kérjük, hogy újra fontolják meg a kormány által ajánlott megállapodás aláírását" - írta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását