2024. május 5. - Györgyi

50 drogos gyanúsított

Eddig ötven gyanúsítottja van annak a négy kábítószeres ügynek, amelyet szeptemberben derítettek fel körmendi rendőrök.
2009. szeptember 30. szerda 13:26 - HírExtra
Szendrődi Barnabás alezredes, városi rendőrkapitány elmondta: mind a négy esetben sikerül lebuktatni nemcsak a kábítószer-fogyasztókat, hanem a termesztőket és a terjesztőket is; sőt a rendőrök az elmúlt napokban Őriszentpéter és Nádasd környékén több, a marihuána alapanyagát adó indiaikender-ültetvényt is felszámoltak.

Lakossági bejelentés alapján értesült a rendőrség arról, hogy Őriszentpéteren a helyi teleházban tartott házibulikon rendszeresen kábítószert fogyasztanak a résztvevők. Szeptember 16-án ellenőrzést tartottak a megadott helyen, ahonnan tizenegy fiatalt állítottak elő, a tesztek valamennyiüknél azt igazolták, hogy kábítószert fogyasztottak.

Néhány nappal korábban, szeptember 12-én két fiatal egy szentgotthárdi szórakozóhelyen hamis 10 ezer forintossal fizetett. Elfogásuk után elmondták, hogy a hamis pénzt egy szentgotthárdi lakostól kapták, aki a beváltás fejében marihuánát adott, amit vallomásuk szerint egyébként korábban is tőle vásároltak.

A házkutatások során két gyanúsítottnál zöldes színű, szárított növényi törmeléket foglaltak le, amely az előzetes szakértői vélemény szerint marihuána. Az ügyben három ember ellen indult eljárás pénzhamisítás bűntette és kábítószerrel való visszaélés vétsége miatt.

Szeptember 24-én a körmendi rendőrök Nádasdon és környékén is házkutatásokat tartottak olyan fiataloknál, akikkel szemben már korábban folyt büntetőeljárás kábítószerrel való visszaélés miatt, mert a gyanú szerint a fiatalok ismét hasonló tevékenységet folytattak.

A nyomozók az akció során húsz embert állítottak elő, közülük ötöt hallgattak ki gyanúsítottként kábítószer fogyasztása, terjesztése és termesztése miatt. A házkutatások során négy helyen foglaltak le kábítószert, volt, ahol a padláson, máshol az ablakok között száradt a már leszedett növény.

A kihallgatásokat követően Nádasdon és környékén öt ültetvényt számoltak fel a rendőrök. A gyanúsítottak a körmendi kapitány közlése szerint úgy termesztették az indiai kendert, mintha csak a kiskertjüket gondozták volna: kapálgatták, tápoldattal öntözgették az ültetvényt, amelyben másfél méter magasságúra is megnőtt a növény.

A Vas megyében felderített kábítószerügyeknek zalai szálai is vannak, mert a negyedik esetben, Nagyrákoson egy szórakozóhelyen több embernél is találtak kábítószert. Tizenhárom embert - köztük zalacsébi, zalalövői, zalaháshágyi és zalaegerszegi személyeket - állítottak elő, esetükben is kimutatták a laboratóriumi vizsgálatok a szervezetben a kábítószer jelenlétét. Az ügyben kilenc házkutatást tartottak, amelyek során szintén találtak kábítószergyanús anyagokat.

Szendrődi Barnabás elmondta: az ügyben több embert is őrizetbe vettek, de a bíróság végül egyetlen esetben sem rendelte el az előzetes letartóztatást, így valamennyi gyanúsított szabadlábon védekezhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását