2024. május 16. - Mózes, Botond

MSZP: Mindenki oltassa be magát!

Mindenki oltassa be magát az új típusú influenza ellen, mert sokkal olcsóbb a kórt megelőzni, mint gyógyítani - szorgalmazta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Nyúl István szocialista képviselő, a parlament egészségügyi bizottságának tagja.
2009. szeptember 29. kedd 14:54 - HírExtra
A politikus emlékeztetett arra: már el is kezdték kiszállítani a H1N1-vírus elleni oltóanyagokat, s azokat bárki beadathatja magának. Mint megemlítette: a hatmillió vakcina beadása lesz az ország legnagyobb oltási kampánya. A most terjedő fertőzés antigénje nagyfokú rokonságot mutat a világot kilenc évtizede végigpusztító, egyes becslések szerint ötvenmillió áldozatot követelő spanyolnátháéval, ugyanakkor nem tudni, "mikor vadul meg ez a vírus", sem azt, mi lesz annak a várható következménye. A képviselő - aki maga is orvos - kiemelte: Magyarországon gyakorlatilag mindenki megkapja a kötelező védőoltásokat, ami uniós szinten is irigylésre méltóvá teszi helyzetünket, akárcsak az, hogy a H1N1 elleni oltóanyagot hazai forrásból szerezhetjük be. Pozitív példaként említette, hogy a pnaemococcus elleni védőoltást tavaly október óta a két évesnél fiatalabbak kilencven százaléka megkapta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását