2024. május 18. - Erik, Alexandra

Loki: "Ez nehezebb lesz, mint a Liverpool ellen"

Első hazai meccsén első Bajnokok Ligája góljára hajt a Loki a ma esti Lyon elleni derbin. A játékosok bizakodnak, a mester visszafogott – a HírExtra összeszedte a legfontosabb infókat a meccs előtt.
2009. szeptember 29. kedd 14:49 - Gedei Szilárd
„Minőségi, jól szervezett együttesről van szó, mely jó taktikával rendelkezik, minden játékosa a közösségért küzd. Igazi csapat” - mondta Claude Puel, az Olympique Lyon vezetőedzője a Debrecen elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt.

„Kis csapat vagyunk európai színtéren, ezért nekünk nagyon fontos, hogy minden labdarúgónk a rendelkezésünkre álljon, sajnos most vannak hiányzóink, ami nagymértékben befolyásolja a játékunkat. Jó lenne szoros mérkőzés játszani” – kontrázott francia kollégája szavaira Herczeg András, a Loki klubmenedzsere.

Egy udvarias bók és egy szokásos, visszafogott vélemény – profi nyilatkozatok két profi csapat trénerétől.

A tapasztalat dönt?


Debreceni VSC-Olympique Lyon
20 óra 45 perc
Bajnokok Ligája, E csoport
Budapest, Puskás Ferenc Stadion
Vezeti: Tom Henning Övrebö (norvég)
A HírExtra tippje: 2-2
Csakhogy az egyik alakulat, nevezetesen a hétszeres francia bajnok Lyon gárdája jóval tapasztaltabb a nemzetközi futball színterén, mint a Loki… Persze amikor augusztus végén kisorsolták az első számú európai kupasorozat csoportjait, már akkor tudta mindenki, hogy a hat BL fellépés közül egyik sem lesz sétagalopp.

Sőt, a csapat első fordulós liverpooli helytállása (egyetlen góllal, 1-0-ra tudta csak legyőzni a Lokit a sokkal erősebb Liverpool a fantasztikus hangulatú Anfield Roadon) után is tudják a Hajdúság fővárosában, hogy – hazai pálya ide vagy oda – a Lyon ellen sem feltétlenül esélyes a csapat.

Dombi Tibor, a debreceniek veteránja például amondó, hogy a Lyon elleni mérkőzés keményebb lesz, mint a liverpooli kirándulás.

„A Lyon a csoport legnehezebb ellenfele. Bár a tippjeim nem mindig jöttek be eddig, de biztos vagyok benne, hogy a ma esti mérkőzés nehezebb lesz, mint a két héttel ezelőtti, Liverpool elleni összecsapás– mondta a HírExtrának a hajdúságiak hetese.

Dombi ráadásul azt is elárulta, hogy várhatóan ugyanazt a játékot fogják megpróbálni, mint az első fordulós liverpooli vendégjátékuk esetében.

Ugyanazt játszák, mint Liverpoolban

„Most sem akarunk visszaállni védekezni, mert tudjuk, hogy akkor halálra vagyunk ítélve. Annyit fogunk mutatni támadásban, amennyi csak az erőnkből telik, illetve amennyit agresszív lyoniak engednek majd. Ha csak védekezni fogunk, annak nem lesz jó vége” – tette hozzá a debreceni szurkolók nagy kedvence.

Emlékeztető - nézze meg, mi történt szeptember 16-án a Liverpool-Debrecen (1-0) mérkőzésen!

Eddig egyébként egy alkalommal akadt össze a DVSC francia csapattal nemzetközi kupában, az viszont igencsak emlékezetesre sikeredett. 2001 szeptemberében egy 5-1-es bordeaux-i zakó után tudott 3-1-re győzni a Loki a Girondins ellen az UEFA Kupa első fordulójában. A visszavágón már 3-0-ra is ment a debreceni csapat, s az első meccs csúfos kudarca ellenére is reális esélye nyílt a továbbjutásra…

A mostani csapat továbblépéséről azonban még a szurkolók is csak mértékkel álmodoznak. A Loki francia csatára, az elefántcsontparti származású Adamo Coulibaly azonban meglehetősen optimistán készül honfitársai ellen: "Nyilván senkinek sem meglepő, hogy remek együttesnek tartom a Lyon-t, ennek ellenére mi is jó csapat vagyunk, és egyáltalán nem tűnnek verhetetlennek”.

Gondok a védelemben

Bajnokok Ligája, E csoport
A csoport állása:
1. Liverpool (1/1/0/0) 3 pont
Olympique Lyon (1/1/0/0) 3 pont
2. Fiorentina (1/0/0/1) 0 pont
Debreceni VSC (1/0/0/1) 0 pont
Az eddigi mérkőzéseken:
Liverpool-Debreceni VSC 1-0
Olympique Lyon-Fiorentina 1-0
Nem bizony, bár Herczeg András kifejezetten nagy gondnak tartja a védelem kulcsjátékosa, Mészáros Norbert kiesését. Ami azonban jó hír: valószínűleg visszatérhet a csapatba a Liverpool elleni meccset kihagyó Dombi Tibor és Varga József is, sőt a kisebb sérüléssel bajlódó Bodnár és a végre felépült Rudolf is ott lehet este a Puskás Ferenc Stadion gyepén.

A franciák dolga sem egyszerű: két csatáruk, Michel Bastos és Lisandro López is sérüléssel bajlódik, valamint a védelem oszlopa, Mathieu Bodmer sem teljesen egészséges. Csakhogy ki tudja, melyik játékost sikerül összedrótozniuk végül a franciáknak...

A meccs játékvezetője egyébként az a norvég Övrebö lesz, aki a tavalyi Bajnokok Ligája Chelsea-Barcelona elődöntőjében (1-1) őrjítette meg erősen megkérdőjelezhető döntéseivel a londoni kékek sztárjait, különös tekintettel a német Michael Ballackra.

A szurkolókat persze nem feltétlenül a norvég spori érdekli majd elsődlegesen, hanem az, hogy esetleg történelmet láthassanak a teltházas Puskás Ferenc Stadionban.

Mondjuk a Debreceni VSC sporttörténelmi, első Bajnokok Ligája gólját…

A mérkőzést a HírExtra percről-percre közvetíti.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. szeptember 29. 19:27
3-0-ra lemossuk őket!

Hajrá Debrecen!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását