2024. május 15. - Zsófia, Szonja

EP-választás: Üzenet Európának

Fontos üzenet lesz Európának, hogy Magyarországon a szélsőséges erők kapnak-e felhatalmazást képviseletre az Európai Parlamentben, vagy pedig az Európa- és reformpárti liberális erők - mondta Szent-Iványi István (SZDSZ) hétfőn Kaposváron.
2009. május 4. hétfő 21:15 - HírExtra
Fontos Magyarországnak, és fontos az SZDSZ-nek is, hogy a jelenlegi helyzetben kik alkotják Magyarországon a harmadik erőt, s hogy a liberálisok be tudják-e tölteni ugyanazt a funkciót Magyarországon, mint az Európai Parlamentben, ahol a liberális frakció megkérdőjelezhetetlenül a harmadik erő - fejtette ki az SZDSZ európai parlamenti (EP) képviselője, a párt választási listájának vezetője a város főterén felállított kampánysátorban sajtótájékoztatón.

Az SZDSZ számára fontos, hogy valódi képviseletet kapnak-e azok a magyar állampolgárok, akiket ma ki akarnak rekeszteni a magyar közéletből, a politikai kultúrából - fogalmazott a politikus.

Magyarország európai uniós csatlakozásának ötéves évfordulója kapcsán Szent-Iványi István annak a meggyőződésének adott hangot, hogy "Magyarország nyertese az európai integrációnak". Megemlítve a szabad munkavállalás, a határok nélküli utazás lehetőségét, a "legfontosabb nyereségnek" a fejlesztési támogatásokat nevezte, hangsúlyozva: ma nincs egyetlen egy nagy állami vagy önkormányzati közberuházás, ami ne európai uniós támogatással valósulna meg.

A gazdasági világválságról szólva azt mondta: "az Európai Unió politikai és gazdasági támogatása segített abban, hogy Magyarország talpon maradjon". Ha ezt a gazdasági válságot Magyarország nem az Európai Unió tagjaként éli meg, akkor könnyen lehet, hogy Izland vagy Ukrajna sorsára jutott volna - tette hozzá.

Az európai parlamenti választáson való részvétellel kapcsolatosan Szent-Iványi István reményét fejezte ki, hogy magas lesz a részvételi arány, ez ugyanis szerinte erősítené az Európai Parlament legitimitását is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását