2024. május 18. - Erik, Alexandra

Védi az MDF a fogyatékkal élőket

Az MDF módosító indítvánnyal azt javasolja, hogy ne csökkenjen jövőre a fogyatékkal élők állami támogatása.
2009. szeptember 29. kedd 15:00 - HírExtra
Hozzátette: ha a kezdeményezés sikertelen lesz, akkor az MDF egy önálló bankszámlára gyűjtést indít a szervezetek javára.

Kiemelte: a kormány a válság miatt szükséges kiadáscsökkentést aránytalanul hajtja végre, ugyanis a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségétől 140 millió forintot vonnak el a költségvetési tervezet szerint.

Részleteket említve elmondta: a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége az eddig járó összeg negyedét, azaz 189 millió forint helyett alig 50 millió forintot kap.
Ugyanekkorára csökkentették a Siketek és Nagyothallók Szövetségének a tavaly még 162 millió forintot kitevő keretét - jegyezte meg.

Közölte: az MDF parlamenti képviselői mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezeknek a szervezeteknek ne csökkenjenek az állami támogatásai.

Mint mondta, ha a témába vágó módosító indítványt nem sikerül elfogadtatni, akkor az MDF bankszámlát nyit és akciót indít annak érdekében, hogy ösztönözze a magánszemélyek és intézmények adakozását a szervezetek számára.

Roszik Gábor megemlítette azt is: pártja üdvözli a kormány által benyújtott törvénytervezetet, mely hivatalos nyelvvé teszi a jelnyelvet.

Nagy Tamás, az MDF soproni szervezetének elnöke az MTI-nek azonban elmondta: pártja szerint a törvénytervezet módosítására van szükség két fő területen: a hallássérültek számára a tervezetnél több helyen kell feliratozni a televízióműsorokat, katasztrófahelyzetek esetére pedig ki kell dolgozni azt a rendszert, melynek segítségével a hallássérülteket is könnyen eléri a riasztás.

A módosító javaslatot Herényi Károly már be is nyújtotta a magyar jelnyelv használatáról szóló törvényjavaslathoz - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását