2024. május 16. - Mózes, Botond

Fordított adózás?

Javaslatot fogadott el az Európai Bizottság kedden, és ennek értelmében az uniós tagállamok számára lehetővé tenné, hogy meghatározott áruk és szolgáltatások esetén ideiglenesen fordított adózást alkalmazzanak, amivel egységesen léphetnének fel "az új, illetve az utóbbi időben különösen elterjedt áfa-csalási konstrukciók ellen".
2009. szeptember 29. kedd 15:21 - HírExtra
A kezdeményezést beterjesztő Kovács László adópolitikai és vámuniós felelős a javaslatot ismertetve úgy fogalmazott, "csak az egységes fellépés segíthet a körhintacsalás megfékezésében, amely különösen a nagy értékű áruk és szolgáltatások esetén fordul elő gyakran, és uniós szinten évente több milliárd eurónyi bevételkiesést okoz a tagállamoknak".

Hozzátette, hogy "az áfa-csalás elleni fellépés egyik fontos eszköze a fordított adózás, amelynek előnye, hogy a körhintacsalás esetében kihasznált adólevonási jogot módosítja oly módon, hogy a vállalkozások nem tűnhetnek el a visszaigényelt áfával a zsebükben".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását