2024. május 19. - Ivó, Milán

Molnár: Több közösségi teret a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok kétharmada nehezen mobilizálható, ezért minél több közösségi teret kell teremteni a számukra - mondta Molnár Gyula (MSZP), Újbuda polgármestere hétfőn.
2009. szeptember 28. hétfő 11:36 - HírExtra
A kerületi vezető egy, a napokban ismertetendő reprezentatív kutatás néhány adatát ismertetve elmondta: a felmérés szerint a XI. kerületi nyugdíjasok 60 százaléka akkor sem menne vissza dolgozni, ha arra egyébként lehetősége nyílna.
Mol
A kutatásból kiderült az is, hogy a városrészben élő 60 éven felettiek 20-25 százaléka "rendkívül aktív", ám a többiek nehezen vonhatóak be a közösségi programokba.

A polgármester kitért arra: az önkormányzat egy éve, az országban elsőként indított 60+ programjába eddig 5 ezren kapcsolódtak be, ez azt jelenti, hogy a kerület csaknem 40 ezer érintett polgára közül ennyien váltották ki a különböző vásárlási és szolgáltatási kedvezményekre felhasználható kártyát.

Molnár Gyula közölte, hogy olyan, a szociálpolitikától és az egészségügytől független közösségteremtő programokhoz kívánnak kereteket és kedvezményeket adni, amelyek aktivizálhatják azokat, akik ma jórészt csak otthon ülnek.

A Zsombolyai utcai, egykori zsinagóga épületében kialakított programközpontban egyebek mellett kedvezményes színházbérleteket válthatnak a 60 éven felettiek, jelentkezhetnek minigolfozásra, kondicionáló tornára, vízi gimnasztikára, de részt vehetnek az "idősek akadémiája" elnevezésű, az internethasználatról vagy a banki ügyintézésről szóló előadásokon is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását