2024. május 19. - Ivó, Milán

Szekeres: az MSZP-nek vissza kell szereznie a bizalmat

Szekeres Imre szerint a MSZP márciusi kongresszusának érdemi szerepe van egyrészt abban, hogy jól válaszoljanak a világgazdasági válság miatt szükséges modellváltás kihívásaira, másrészt állást kell foglalnia a párt nyitottsága mellett lehetséges politika
2009. január 31. szombat 16:48 - Hírextra
A szocialista elnökhelyettes erről a Komárom-Esztergom megyei tisztújításon beszélt, ahol újraválasztották a jelenlegi elnököt, Lukács Zoltánt.

Szekeres Imre az MTI-nek elmondta: a kongresszusnak biztosítania kell a politikai feltételeit annak, hogy visszanyerjék azon választópolgárok bizalmát, akik korábban támogatták az MSZP-t. Ha a hitelességünket visszanyerjük, akkor visszaadjuk a párttagoknak, a helyi pártszervezeteknek azt az érzést, hogy egy erős, sikeres és baloldali értékek mentén politizáló párthoz tartoznak - fogalmazott.

Hozzátette: ehhez az kell, hogy a kongresszuson a vezetők megválasztásánál szempont legyen, az adott politikus milyen politikai tartalommal kívánja betölteni tisztségét, ki tud többet tenni az adott pozícióban, és az is fontos, hogy a politikai erőterek kiegyenlítsék egymást, a megválasztott politikusok képesek legyenek együtt dolgozni.

Az elnökhelyettes kitért arra is, ha a következő országgyűlési választásokon nem csak két párt jutna be a parlamentbe, hanem annak tagja lesz az SZDSZ és az MDF is, akkor megnő az esélye, hogy létrejöjjön olyan kormánykoalíció, amelynek az MSZP mellett tagja ez a két párt is.

Hangsúlyozta: hosszú választási időszak kezdődik az európai parlamenti választásokkal, a kongresszus pedig világossá fogja tenni, hogy az MSZP-nek az önkormányzati választás legalább olyan fontos, mint az országgyűlési, vagy az európai parlamenti választások.

Véleménye szerint az MSZP számára az élet magasra emelte a lécet. Ilyen bonyolult és gyorsan változó körülmények között még nehezebb konszolidálni a helyzetet és sikeresen kormányozni, de a kabinet által képviselt politika tisztességesnek, sőt szociáldemokratának mondható - vélekedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PAPO
2009. január 31. 20:43
IGEN . DE HOGYAN, VÍZAGYÚVAL , GUMI GOLYÓ VAL, KORDONNAL,MILLIÓS AUTÓKKAL., ROHAM RENDŐRÖKKEL,
BBCS
2009. január 31. 17:49
Attól tartok, kicsit nehéz dolog lesz.
Addig, amíg az állampolgárok szelektálása aszerint történik, hogy hányadik helyet foglalja el az illető az ország leggazdagabb emberei között, remélem remény sem lesz rá.
Pl. a 3. leggazdagabb emberrel nem akasztunk bajuszt, a többivel meg majdcsak lesz valami.
Nagyon nem tetszett ez a kifejezés, főleg azért nem, mert az a bizonyos ember túl sok embertársa életét teszi tönkre. Ez pedig nem véletlen.

A korrupció megszüntetését valahol fent komolyan el kellene kezdeni. Itt kezdődik a bizalom kérdése.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását