2024. május 2. - Zsigmond

A Fidesz szerint károsak Bajnai megszorításai

Nemcsak károsak a Bajnai-kormány megszorításai, de teljesen eredménytelenek és feleslegesek is - ennek bizonyítékaként értékeli a Fidesz a hétfőn nyilvánosságra hozott statisztikai adatokat.
2009. szeptember 28. hétfő 10:36 - HírExtra
A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint nőtt a munkanélküliség 2009. június-augusztusban. A 15-74 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 800 ezer, a munkanélkülieké 419 ezer volt, ami 9,9 százalékos munkanélküliségi rátát jelent. Május-júliusban a 15-74 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 811 ezer, a munkanélkülieké 407 ezer volt, a munkanélküliségi ráta pedig 9,7 százalék.

Tavaly június-augusztusban a munkanélküliségi ráta 7,5 százalék volt.

A Fidesz szerint a szocialisták alkalmatlanok a válság kezelésére, csak mélyítik a válságot, a munkanélküliség emiatt hamarosan 10 százalék fölé emelkedik - áll Cser-Palkovics Andrásnak, a párt helyettes szóvivőjének az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írja, a kormány a 2010-es költségvetéssel ugyanebben az irányban menne tovább, amiről már mindenki látja: nem tartható, sőt veszélyes. Az ellenzéki politikus úgy véli: az MSZP-kormánynak ezért azonnal vissza kell vonnia a költségvetést, és "végre félre kell állnia a változás útjából".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását