2024. május 4. - Mónika, Flórián

Vizsgálat indult a Magyar Gárda ellen

Vizsgálja a Fővárosi Főügyészség a Magyar Gárda működését - mondta Kovács Tamás legfőbb ügyész hétfőn a parlamentben. Azt mondta, ha törvénysértést tapasztalnak, megteszik a szükséges lépéseket.
2007. szeptember 10. hétfő 19:34 - Hírextra
Kovács Tamás Gusztos Péter (SZDSZ), frakcióvezető-helyettes kérdésére válaszolva elmondta, hogy a Magyar Gárda nyilvántartásba vételének nem volt törvényes akadálya, így azt nem lehetett megtagadni, most azonban több bejelentés nyomán vizsgálatot folytat a Fővárosi Főügyészség a Magyar Gárda működésével kapcsolatban. Vizsgálják például azt, hogy olyan kérdéseket tesznek fel a szervezetbe belépni szándékozóknak az adatlapon, amelyek adatvédelmi aggályokat vetnek fel.

Gusztos Péter viszontválaszában emlékeztetett arra, hogy bíróság már egyszer oszlatott fel egyesületet, a Vér és Becsületet, méghozzá azért, mert az egyenruha és a bajtárs megszólítás alapján bizonyítottnak látta, hogy katonai szervezetről van szó, a bejegyzés alapján egyébként "szegény zenészek megsegítésére" létrejövő egyesület esetében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását