2024. április 25. - Márk

Három hete tartja az éhségsztrájkot

Ugyanaz a kép fogadja a járókelőt a Borsod megyei Ózdon, a Március 15. úton, mint az utóbbi húsz napban bármikor; még mindig tart ugyanis Koós Balázsné éhségsztrájkja, amit szeptember 2-án kezdett meg - írta szerdán az Észak-Magyarország.
2009. szeptember 23. szerda 10:33 - HírExtra
A 62 éves asszony csaknem három hete nem fogyasztott szilárd táplálékot, de mint mondja: egyelőre bírja, a családi vállalkozásuknak a fennmaradása számára élet-halál kérdése.
Az egészségügyi állapota azonban egyre rosszabb, néhány nappal ezelőtt kiszáradás miatt már beszállították a kórházba. A asszony eltökélt, annak ellenére, hogy eddig nem sikerült érdembeli előrelépést kiharcolnia. A rendőrségen harminc napra kapott engedélyt, amennyiben nem történik változás, kitölti az egy hónapot.

Koósék családi vállalkozása több mint 1,5 millió forint értékben adott szűrőberendezéseket az egyik legnagyobb ózdi építőipari vállalkozónak két évvel ezelőtt, de azóta egy fillért sem látott a vételárból. Még az éhségsztrájk első napjaiban egy sajtóközleményt juttattak el az adós cég képviselői a helyi sajtó egyik munkatársához.

Ebben az áll, hogy az éhségsztrájkoló nő családi cége felé fennálló tartozásukat soha nem vitatták, ugyanakkor a betéti társaság semmilyen jogi lépést nem kezdeményezett velük szemben - olvasható a napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását