2024. április 19. - Emma

A kormánynak részben a saját piszkát kell eltakarítania

A kormány szerdai ülésén jelentést hallgat meg és döntéseket hoz a gazdasági válság nyomán kialakuló foglalkoztatási feszültségek enyhítését célzó intézkedésekről - közölte Tukacs István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára kedden az MTI-vel.
2008. december 2. kedd 21:15 - Hírextra
A kormánybiztos elmondta: a kabinet részére a Szociális és Munkaügyi Minisztérium készített előterjesztést. Ez a tájékoztató többek között rögzíti a már ismert információkat a nagy foglalkoztatók tervezett létszámleépítéseiről, illetve számba veszi a további lehetséges csoportos elbocsátásokat.

A jelentés - amellett, hogy az elbocsátásokból adódó, eddig megtett kormányzati lépéseket is rögzíti -javaslatokat tesz a kormánynak további, a gazdasági válság nyomán kialakult feszültségek enyhítését célzó intézkedések megtételére - közölte Tukacs István.

A múlt pénteken a japán Suzuki jelentette be, hogy az esztergomi autógyárában csak két műszakban termel tovább, ezért az 5.523 fős dolgozói létszámot 1.200 fővel csökkenti. Komáromban mintegy ezer, Debrecenben 500 főt küld el gyáraiból a tajvani Foxconn, a Videoton Holdinghoz tartozó VT Autóelektronikai Kft. 400 dolgozójától válik meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását