2024. május 5. - Györgyi

Csóka János az OCÖ új képviselője

Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi ülésén döntött az Országos Cigány Önkormányzatban megüresedett képviselői mandátum kiadásáról.
2009. szeptember 22. kedd 19:42 - HírExtra
Kosztics István helyét a jövőben Csóka János tiszapüspöki képviselő töltheti be az 53 tagú grémiumban.

Kosztics István, aki a Lungo Drom színeiben került az OCÖ közgyűlésébe, a testület elnökének írt levelében jelentette be, hogy lemond mandátumáról, ám döntését nem indokolta.

Megüresedett helyére a Lungo Drom delegálhatott új képviselőt, a testület döntése értelmében a 2011-ig tartó megbízatást Csóka János láthatja el.

Kosztics István Pécsett, a Cigány Kisebbségi Önkormányzatok Baranya megyei szövetsége nevű szervezetben szerzett 2006-ban elektori mandátumot, 2007-ben képviselője lett a Baranya megyei cigány önkormányzatnak is.

Csóka János a 2006-os tiszapüspöki kisebbségi önkormányzati választáson kapott mandátumot a Kisebbségi Jogvédő Egyesület jelöltjeként, jelenleg a Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi kisebbségi önkormányzat tagja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását