2024. május 3. - Tímea, Irma

A legfőbb ügyészhez fordul a Fidesz

A legfőbb ügyésznél kezdeményez vizsgálatot a fővárosi Fidesz-frakció a Rác fürdő felújítása kapcsán általuk észlelt jogsértések, önkormányzati vagyonvesztés miatt.
2009. szeptember 22. kedd 21:18 - HírExtra
Tájékoztatásuk szerint a Fővárosi Közgyűlés 2002-es döntése alapján indulhatott a fürdőrekonstrukció, amelyre a főváros fürdőtársasága és különböző befektetők egy kft.-t hoztak létre. Ebben a közvetlen irányítást biztosító, 75 százalékos tulajdonrészt a megalapításakor hárommillió forintos alaptőkéjű Rác Nosztalgia Kft. szerezte meg.

A nyolcmilliárd forintos beruházás befejezési határidejét a sokadik módosítással ez év végére tolta ki az MSZP-SZDSZ-képviselők szavazataival a közgyűlés gazdasági bizottsága.

Az ellenzéki politikusok szerint ez ügyben az alapkérdés az, hogy miért hoztak létre egy gyakorlatilag semmilyen eszközzel és forrással nem rendelkező céget a rekonstrukcióra. Választ várnak arra is, hogy az általuk önmagában is aggályosnak tartott fürdőrekonstrukció-koncepció miként módosulhatott úgy, hogy a főváros fürdőtársasága 25 százalékos részesedésének megtartása érdekében lemondott az eredeti Rác fürdőről.

Szeretnék tudni azt is: a főváros fürdőtársasága miért mondott le mindenfajta ellentételezés nélkül, gyakorlatilag "az örökkévalóságig" olyan jogosítványairól, mint például a vízhasználati jog. Érthetetlen az ellenzék számára az is, hogy az önkormányzat, annak szakbizottsága az elmúlt években miért járult hozzá érdemi indokolás nélkül a határidő-módosításokhoz, s miért nem tettek semmit a késedelemből eredő károk mértékének csökkentésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. szeptember 22. 22:51
Ez választási Fideszes balhé.Minden kérdésre tudják a válszt,mert ott ültek minden döntésnél,és megkatak minden előterjesztést.Nagyrészüket meg is szavazták.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását