2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Első napján lerobbant a BKV 2 új busza

Forgalomba állították hétfőn az első öt, Belgiumból vásárolt Van Hool autóbuszt Budapesten, de két jármű már az első napon műszaki hibás lett.
2009. szeptember 21. hétfő 20:24 - HírExtra
Erős János elmondta, hogy mindkét busznál ugyanaz a hiba fordult elő, letiltott a jármű elektronikája, de a hibát hamar elhárították, így nem maradt ki egyetlen járat sem.

A BKV sajtóirodája a meghibásodásokról annyit közölt: az egyik autóbuszon az ajtó működtetéséhez szükséges berendezés romlott el. Hozzátette, hogy finomhangolásra van szükség a buszok motorterében található, hőmérsékletet mérő szenzoroknál is, s ez hétfőn a forgalomban további fennakadásokat okozott.

A Van Hool autóbuszokat a BKV Belgiumból vásárolta. A 32 darab, 300 ezer kilométert futott, nyolcéves csuklós busz egyenként 20 millió forintba került. Az első ilyen jármű június végén érkezett meg Budapestre.

A BKV hétfői közlése szerint a buszok a koruknak megfelelő állapotban vannak. A forgalomba állítás autóbuszonként mintegy 10 millió forintba került, ennek legnagyobb részét a klímák beszerelése tette ki.

A forgalomba állított járművek a 23-as autóbusz vonalán közlekedtek, a Boráros tér és a pesterzsébeti Ady Endre tér között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását