2024. május 21. - Konstantin

A pandák 2012-ben térhetnek vissza

A tavaly májusi szecsuani (Sichuan) földrengés következtében kárt szenvedett Volung (Wolong) Nemzeti Parkból kitelepített 60 óriáspanda 2012-ben térhet vissza élőhelyére, amikor befejeződnek a térségben a felújítási munkálatok.
2009. szeptember 20. vasárnap 21:54 - HírExtra
A Vencsuan járásban található nemzeti park panda fajmegőrző központjában jelenleg 155 millió dollár (28 milliárd forint) értékben folynak a helyreállítási munkálatok - jelentette az Új Kína (Xinhua) hírügynökség a hét végén.

A Volung Nemzeti Park fajmegőrző központja 63 óriáspandának adott otthont a tavalyi pusztító erejű földrengés előtt. A természeti katasztrófa a központ a pandamenedékeit sem kímélte. Mind a 34 megsérült, 14 pedig teljesen megsemmisült. A rezervátum öt munkatársa veszett oda a természeti csapásban, két panda megsérült, egy pedig elpusztult.

A veszélyeztetett fajnak minősülő óriáspandák sorsát Kínában nemzeti kincsként, megkülönböztetett figyelemmel kísérik. A kelet-ázsiai államban a vadonban 1590 panda él, többségük Szecsuan tartományban. 180 óriáspandát nevelnek fogságban, többségüket a Volung Parkban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását