2024. május 16. - Mózes, Botond

Takács Gábor az SZDSZ jelöltje

Takács Gábor alpolgármestert indítja az SZDSZ a november 22-iki, józsefvárosi időközi polgármester-választáson - közölte Boruzs András fővárosi elnök pénteken az MTI-vel.
2009. szeptember 18. péntek 11:55 - HírExtra
Takács Gábor jelölését a párt fővárosi választmányának elnöksége egyhangúlag támogatta.

A közlemény emlékeztet arra, hogy Takács Gábor az utóbbi három évben Csécsei Béla első helyettese volt, a polgármester betegállománya alatt ő vezette józsefvárosi önkormányzatot.

A liberális politikus 1998 óta a kerület önkormányzati képviselője, 2002 óta alpolgármester. Mind a korábbi szocialista-liberális, mind a jelenlegi jobboldali többségű képviselő-testület döntő többséggel választotta alpolgármesternek.
Takács Gábor 1998 óta a józsefvárosi SZDSZ szervezet elnöke, a fővárosi választmány legtöbb szavazattal megválasztott elnökségi tagja, és az SZDSZ Országos Tanácsának tagja.

"Olyan embert jelölünk Budapest egyik legjelentősebb kerületének élére, akinek személye garancia arra, hogy bebizonyíthassuk: tanultunk a választók üzenetéből, rendeztük sorainkat, és meg tudjuk mutatni: az SZDSZ rendelkezik olyan politikusokkal, akik méltó módon és eredményesen képviselhetik választóinkat" - áll Boruzs András közleményében.

Szerdán az MSZP kerületi elnöke, Molnár György jelentette be, hogy Komássy Ákost választották a szocialisták polgármester-jelöltjének. A 30 éves politikus korábban Medgyessy Péter miniszterelnök személyi titkára volt, és egy ideig az MSZP ifjúsági szervezetének, a Fiatal Baloldalnak az elnöki tisztét is betöltötte.

Józsefvárosban azért tartanak november 22-én polgármester-választást, mert Csécsei Béla, a kerület korábban SZDSZ-es, majd független polgármestere szeptember elején megromlott egészségi állapota miatt lemondott posztjáról.

Sajtóhírek szerint a Fidesz a most ugyancsak alpolgármesterként tevékenykedő Kocsis Mátét indítja a választáson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását