2020. április 4. - Izidor

Kilenc ország adna oltást a szegényebb nemzeteknek

Kilenc gazdag ország, köztük az Egyesült Államok felajánlotta, hogy az új típusú influenza elleni vakcinái egy részét a fejletlen országok rendelkezésére bocsátja.
2009. szeptember 18. péntek 08:33 - HírExtra
A kezdeményezést Barack Obama amerikai elnök közleményben jelentette be helyi idő szerint csütörtökön Washingtonban. Obama ebben tudatta, hogy az Egyesült Államok felajánlja oltóanyagkészlete egytizedét az Egészségügyi Világszervezeten (WHO) keresztül olyan országoknak, amelyek másként nem jutnának hozzá a vakcinához. A közlemény szerint a kezdeményezéshez az Egyesült Államok mellett Franciaország, Olaszország, Nagy-Britannia, Norvégia, Svájc, Ausztrália, Új-Zéland és Brazília csatlakozott.

Az Egyesült Államok korábban 195 millió vakcinát rendelt meg, amiből várhatóan valamivel több mint 40 millió adagnyi oltóanyag készül el a védőoltási kampány októberi kezdetére. Ez nem elegendő az ország teljes, 300 milliós lakosságának a beoltásához, de az amerikai járványügyi központok szerint szinte minden évben előfordul, hogy a szezonális influenzavírusok ellen készített oltóanyagot sem használják fel maradéktalanul, s több millió adag megy veszendőbe.

Az új típusú influenzát okozó H1N1 vírus már emberek millióit fertőzte meg világszerte, több ezren haltak meg a betegségben. Szakértők szerint a Föld csaknem hétmilliárdos lakosságának négyötöde a fejlődő világban él, s kevés reménye lehet arra, hogy védőoltáshoz jut.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását