2024. június 1. - Tünde

A szakszervezetekkel is egyeztessenek a végkielégítésekről

Horváth Csaba főpolgármester-helyettes egyeztessen a szakszervezetekkel, mielőtt a végkielégítések és egyéb juttatások csökkentéséről dönt.
2009. szeptember 18. péntek 15:46 - HírExtra
A prémiumok csökkentését, vagy a végkielégítések 6 hónapra történő mérséklését a BKV-ért felelős főpolgármester-helyettes a szakszervezetek nélkül nem tudja megoldani - mondta Nemes Gábor, hozzátéve: Horváth Csaba nyilatkozatai olybá tűnnek, mintha tárgyalt volna az érdekképviseletekkel, pedig ez nem történt meg.

A szakszervezeti vezető kifejtette: Horváth Csaba nyilatkozataiban általánosít, amikor azt mondja: a BKV dolgozóinak automatikusan jár a prémium. Ez a felsőbb vezetőkre igaz, de azokra a dolgozókra nem, akik "minden nap komoly áldozatot hoznak" azért, hogy a jelenlegi színvonalon biztosítsák a szolgáltatást.

Hozzátette, a nagymértékű lelépési pénzek és prémiumok kifizetésével nem értenek egyet, de a munkavállalók jelentős része büntetésként fogja megélni, hogy a prémiumokat, illetve a kollektív szerződés szerint érvényes végkielégítések mértékét is csökkenteni akarják.
Ezért a szakszervezet már kezdeményezte a tárgyalások megkezdését, de Horváth Csaba eddig nem válaszolt a kérésre.

Nemes Gábor elmondta azt is: olyan felelősre van szükség, aki hajlandó a szakszervezetekkel tárgyalni és figyelembe venni a javaslataikat, mielőtt meghozzák a cég átalakításáról a döntéseket.

Horváth Csaba csütörtökön a BKV vezetőivel való egyeztetés előtt újságíróknak azt mondta: a jövőben felső határt szabnak majd a végkielégítéseknek, a premizálásról pedig közölte: a rendszerben jelenleg valóban tapasztalható automatizmus, vagyis, ha valaki bejár dolgozni, akkor megkapja a prémiumot, ami nem elfogadható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását