2024. június 18. - Arnold, Levente

Katonák lőttek rá egy dobálózó férfira

Válságos állapotban van az az iraki férfi, akit amerikai katonák lőttek le Fallúdzsában, amikor egy gránátnak látszó tárgyat hajított feléjük.
2009. szeptember 17. csütörtök 22:55 - HírExtra
Szemtanúk szerint azonban az elhajított tárgy a férfi cipője volt. A tengerészgyalogosok szerdán iraki katonákkal közösen járőröztek a nyugat-iraki Anbár tartomány székhelyén, amikor az incidens történt - közölte az amerikai erők helyi szóvivője csütörtökön. Mint mondta, a kérdéses tárgyat nem sikerült előkeríteni. Egy szemtanú látta, amint a férfi az amerikai járőr felé hajítja cipőjét. "Az egyik terepjáróban lévő amerikai katona azonnal célzott és lőtt" - mondta el Jaszim Mohamed.

A Közel-Keleten sértésnek számító cipődobás az amerikai megszállással szembeni kiállás egyik jelképévé vált azóta, hogy egy iraki újságíró tavaly George Bush amerikai elnököt bombázta meg lábbelijével az elnök bagdadi sajtótájékoztatóján.

Az egyik fallúdzsai kórház orvosa elmondta, hogy a szerdai támadást elkövető Ahmed Latifot mellbe lőtték. A 32 éves szerelőt csütörtök este megműtötték, de azóta is válságos állapotban van. Egy helyi rendőr szerint Latif pszichológiai problémákkal küzdött a 2003-as amerikai megszállás után Fallúdzsában kitört heves harcok óta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását