2024. május 21. - Konstantin

Újabb életet követelt az árvíz

Egy nő meghalt, egy fiatal férfi eltűnt és több száz otthon megrongálódott kedden Románia több térségében a heves esőzések miatt pusztító áradásokban - közölte a katasztrófavédelmi főfelügyelet.
2010. június 22. kedd 20:33 - HírExtra
Az ítéletidő által leginkább sújtott Kolozs (Cluj) megyében, Apahida faluban egy 84 éves nő megfulladt a háza udvarán. Egy 23 éves férfit elsodort az ár, amikor Marótlaka (Morlaca) falu közelében autózott. A gépkocsi két másik utasát a csendőrök és a tűzoltók kimentették. Kolozs megyében több mint háromszáz házat, több hidat és több száz hektár termőföldet rongált meg az árvíz.

A szomszédos Bihar megyében 280 embert kellett elővigyázatosságból kitelepíteni otthonából a Sebes-Körös áradása miatt. Az áradások mintegy harminc települést sújtottak az ország tíz megyéjében.

A hatóságok narancsszínű riasztást adtak ki több észak-romániai megyében, a figyelmeztetés szerda délutánig van érvényben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását